Fi | En
Villa Mairea
Vapaat kädet
­­Solu solulta muotoutuva kokonaisuus
Moderni kartano
Muut yksityistalot
INFO

Info

Näyttelyn tuottaja: Alvar Aalto -museo © 2008-2009

Esittely

Villa Mairean valmistumisesta on aikaa 70 vuotta. Tuona aikana rakennus on tullut tunnetuksi kaikkialla maailmassa, mm. arkkitehtuurikouluissa se on erityisen suosittu rakennettaessa pienoismalleja.

Rakennuksen verkkonäyttely täydentää museon arkkitehtuurinäyttelyiden kokonaisuutta verkossa. Vuonna 2003 julkaistiin Paimion parantola ja vuonna 2007 Jyväskylän kaupungin Säynätsalon aluetoimisto tuotti kunnantalosta tehdyn verkkonäyttelyn.

Verkkonäyttelyiden tarkoituksena on antaa perustavaa tietoa yleisölle ja tutkijoille Alvar Aallon tärkeimmistä arkkitehtuurikohteista.

Tekijät

Käsikirjoitus ja kuvasuunnitelma FM Teija Isohauta.
Käsikirjoitus perustuu Alvar Aalto -museon arkistolähteisiin.
Oikoluku Maiju Westman.
Graafinen suunnittelu ja toteutus web designer Päivi Hintsanen.
Käännös englanniksi Nicholas Mayow.

Kuva-aineisto

Piirustukset (kaikki)
Alvar Aalto -museon arkisto

Muut kuvaajatiedot sekä kuvaoikeudet mainittu kunkin kuvan yhteydessä.

ISBN 978-952-5371-48-2

 

Ohjeet

Navigointi

Info-linkin vieressä on navigaatiorivi, joka muodostuu pienistä palkeista. Siitä näkyy verkkonäyttelyn sivujen määrä. Vaaleammat palkit ovat pääotsikoita ja tummemmat niiden alasivuja. Kun siirryt tietylle sivulle, ko. kohtaan palkin alle tulee pienempi palkki, joka näyttää, missä kohden näyttelyä olet kulloinkin. Voit siirtyä mille tahansa riville navigaation palkkeja klikkaamalla.

Tekstialueen oikeassa yläreunassa (kuvien yläpuolella) on lisäksi sivunumero, jonka vierestä voi palata edelliselle tai siirtyä seuraavalle sivulle.

Kuvat

Jos haluat tarkastella pieniä kuvia tarkemmin, ne aukeavat klikkaamalla suuremmiksi. Suuri kuva sulkeutuu klikkaamalla kuvan alla olevasta "sulje x" -tekstistä. Monissa selaimissa kuva sulkeutuu myös klikkaamalla missä vain kuvan ulkopuolella.